Couscous
- Herkomst Marokko
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van rozetruitje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd fijn.
Snijd de heel fijn.
Maak evt. - de (s) schoon - zaaddozen er uit en snijd in ringetjes.
Snijd de in kleine blokjes.
Snijd de in blokjes.
Snijd de in blokjes.
Zet een pan met water op het vuur.
Doe de augerbine blokjes er in.
Maximaal 10 minuten koken.
Zet een wok op het vuur.
Doe er olijfolie in.
Fruit de met eventueel de .
Voeg na 5 minuten de toe met de .
Voeg daarna de aubergines toe met het kookvocht.
en de in blokjes gesneden .
Roer rond.
Voeg harissa toe-wanneer je hiermee werkt ipv . - Kijk uit heel heet!
Roer rond en proef.
Voeg toe.
Nog een keer roeren.
Dan de blokjes geitenkaas er door.
Snijd de fijn.
Zet een pan met een laagje water op en maak de klaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Meng er gedroogde doorheen. - Behoorlijk wat.
Voeg voordat je gaat opdienen de door de groenteschotel.
Ook lekker om te maken
Variaties op Couscous
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Couscoussalade | 6 | Salades |
Couscous salade | 3 | Salades |
Couscous met kip | 2 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 124 kcal | 6% | 496 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |