Cranberry kruimeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kruimeltaartjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Laat de op laag vuur smelten.
- Meng 350 gram , 175 gram , 1 zakje en een snufje met de deeghaken van de mixer tot kruimels en giet ondertussen de gesmolten er in een dunne straal bij.
- Strooi 1-2 eetlepels over de kruimels en schud alles goed door elkaar.
- Beleg 2 bakplaten met bakpapier.
- Meng de kwark, de , de , 1 , 75 gram , 1 zakje en een snufje met de deeghaken van de mixer.
- Roer het door 300 gram en meng de met de deeghaken van de mixer door het kwarkdeeg.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk rond (doorsnede ca. 18 cm) op een dun laagje .
- Leg in elke bakplaat 2 bodems en bestrijk ze met de compote.
- Strooi de overgebeven kruimels eroverheen.
- Bak de taarten ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- Laat ze afkoelen.
- Roer de , het en 1 eetlepel heet water samen.
- Druppel het glazuur over de taarten en laat drogen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, magere kwark, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 253 kcal | 12% | 6072 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 552 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 264 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |