Cravje Tavje
- Herkomst Macedonie
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mcveen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Witte uit pot met dezelfde hoeveelheid water opzetten. 4 (moet veel ui zijn) grote in bakken.
- Hierbij 2 eetlepels , gemalen (veel), naar smaak hete en toevoegen.
- Het geheel constant blijven roeren.
- Dit geheel bij de warm gemaakte toevoegen en rustig maar constant blijven roeren.
- Het geheel is nu als soep te eten. (Cravje Servische bonensoep) Voor Taftje 4 eetlepels gebruiken.
- Bereiding voor Plesca's (kleine gehakt schijven):
- Meng alle ingrediënten.
- Vorm hiervan kleine hamburgers (Plescavica) of worstjes (Cevapcici) van een vinger dik en een vinger lang.
- Laat die in de koelkast opstijven.
- Je kunt ze dan invriezen of grillen.
- Het lekkerst op de bbq natuurlijk maar ook in een grillpan erg smakelijk.
- Serveren met rauwe uiringen en ajvar (een Joegoslavische mengsel van , ui, tomaat enzo.
- erg lekker) eventueel op een broodje maar ook lekker als hapje bij een feestje.
- Het Cravtje mengsel in een ovenschaal doen en de plesca’s er in en bovenop in stoppen.
- Het geheel ongeveer 20 tot 30 minuten in een hete oven zetten.
- Het geheel serveren met brood.
- Eventueel wat salade.
- Smakelijk eten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in geklopt ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1427 kcal | 71% | 5708 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |