Créme brulée

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Roer de maïzena met een paar eetlepels in een kom tot een papje.
  2. Doe de rest van de , de , de citroenschillen, de bruine en de in een kookpan.
  3. Verwarm tot tegen het kookpunt aan en neem dan onmiddellijk van het vuur.
  4. Laat afkoelen.
  5. Doe de en de in een kom en klop met de staafmixer tot een dik en romig mengsel.
  6. Neem de uit de .
  7. Klop wat warme door het dooiermengsel en klop vervolgens al het dooiermengsel door de warme .
  8. Voeg het zetmeelpapje toe en klop goed door.
  9. Zet op een laag pitje en laat 10 min.
  10. zacht pruttelen onder voortdurend roeren.
  11. Giet door een zeef en verdeel over 4 kleine schaaltjes.
  12. Zet in de koelkast om af te koelen.
  13. Bestrooi dan met .
  14. Laat onder de hete grill goudbruin kleuren tot de een krokant korstje heeft.
  15. Serveer meteen.
25
25
25

Variaties op Créme brulée

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Créme brulée
VariatieAantalGang
Creme brulee14Kerst
Crème brûlée met kersen en rum2Kerst
Sinaasappel créme brûlée1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
284 kcal
14%1136 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Créme brulée