Creme bruleé
- Herkomst Albanie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van mutsz
- Schrijf een review
Keukenspullen
- MIXER
- Brander
- Garde
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 graden celsius.
Snijd dan het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. - Breng de met de , het merg en het stokje aan de kook.
- Laat dit mengsel 5 minuten trekken en verwijder het vanillestokje.
- Splits dan de en bewaar de 4 dooiers in een grote kom.
- Klop ze samen met de op tot een bleke room.
- Schenk de inhoud uit de pan er nu bij en blijf kloppen totdat er een dik mengsel ontstaat.
Gebruik hiervoor een vork of garde en GEEN MIXER!
Verdeel de room over de 4 schaaltjes en zet die drie kwartier in de oven. - Als de inhoud gestold is, moeten de bakjes de oven uit.
- Bestrooi de crèmes met een laagje en flambeer de met een brander.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème Brulée450m
-
Recept
Creme brulee43u
-
Recept
Crème brulee430m
-
Recept
Crème Brûlée met citroen41u
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
Variaties op Creme bruleé
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brûlée met boerenkwark | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 226 kcal | 11% | 904 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |