Creme bruleé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • MIXER
  • Brander
  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden celsius.

    Snijd dan het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit.
  2. Breng de met de , het merg en het stokje aan de kook.
  3. Laat dit mengsel 5 minuten trekken en verwijder het vanillestokje.
  4. Splits dan de en bewaar de 4 dooiers in een grote kom.
  5. Klop ze samen met de op tot een bleke room.
  6. Schenk de inhoud uit de pan er nu bij en blijf kloppen totdat er een dik mengsel ontstaat.

    Gebruik hiervoor een vork of garde en GEEN MIXER!

    Verdeel de room over de 4 schaaltjes en zet die drie kwartier in de oven.
  7. Als de inhoud gestold is, moeten de bakjes de oven uit.
  8. Bestrooi de crèmes met een laagje en flambeer de met een brander.
25
25
25

Variaties op Creme bruleé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Creme bruleé
VariatieAantalGang
Creme brulee14Kerst
Crème brûlée met kersen en rum2Kerst
Crème brûlée met boerenkwark1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
226 kcal
11%904 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Creme bruleé