Crème brûlée
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 ºC.
- Snijd het open en schraap het merg eruit.
- Breng de met de , het vanillemerg en -stokje aan de kook en laat dit op laag vuur 5 minuten trekken.
- Verwijder het .
- Klop met de mixer de dooiers met de tot een bleke, romige crème.
- Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt.
- Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt.
- Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze voorzichtig op het rooster in de oven.
- Laat de crème brûlée in 45 minuten gaar worden.
- Hij is klaar als hij helemaal gestold is.
- Laat de crème brûlée op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
- Dek de schaaltjes af als de crème is afgekoeld en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
- Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is.
- Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje .
- Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de gesmolten is en bruin begint te kleuren.
- Let op:
- dit duurt maar 1 minuut!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème Brulee42u
-
Recept
Crème Brûlée met citroen41u
-
Recept
Crême Brulée410m
-
Recept
Driedubbele créme brulee46u40m
-
Recept
Crème brulee410m
-
Recept
Créme brulée425m
Variaties op Crème brûlée
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brûlée met hazelnootpasta | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |