Creme brulee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de met de langzaam aan de kook in een grote pan met een dikke bodem.
  2. Haal de pan van het vuur en laat de smaak er 30 minuten intrekken.
  3. Verwijder de .
  4. Klop de met de in een grote kom dik en luchtig.
  5. Voeg de toe en schenk het mengsel in een grote pan.
  6. Roer boven een laag vuur tot het mengsel dik wordt en aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken.
  7. Laat het niet koken, anders gaat het klonteren.
  8. Haal het mengsel van het vuur en verdeel het over 6 bakjes van 1,75 dl.
  9. Bedek ze met plasticfolie en laat ze minstens 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
  10. Verwarm de grill net voor het serveren voor.
  11. Strooi een laagje van circa 3 mm over de crème brûlée.
  12. Zet de bakjes in een grote braadslee en leg er ijsblokjes omheen om te voorkomen dat de custard wordt verwarmd.
  13. Grilleer de crème brûlée tot de in een gelijkmatig laagje karamel verandert.
  14. Blijf erbij staan en voorkom dat de karamel aanbrandt.
  15. Serveer de crème brûlée direct en garneer eventueel met vers fruit, zoals bosbessen.
  16. Bereidingstijd:
  17. ca. 45 minuten (excl.
  18. intrektijd vanille en koeltijd)
25
25
25

Variaties op Creme brulee

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Creme brulee
VariatieAantalGang
Creme brulee14Kerst
Crème brûlée met kersen en rum2Kerst
Crème brûlée met warme kersen1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
158 kcal
7%948 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Creme brulee