Crème brulee
- Herkomst Spanje
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van JoshWelleman
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Brander
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm oven op 140 graden.
Giet de room in een steelpan en snij het stokje open, schaap de zaadjes er uit.
Roer de zaadjes door de room en breng deze met stokje en al aan de kook. - Daarna op een zacht vuurtje 5 minuten laten koken.
Klop de dooiers met de in een grote kom lekker romig. - Giet de room erbij en blijf goed roeren tot je een dik mengsel krijgt. (Vergeet niet het stokje eruit te halen)
Giet het mengsel in 4 crème brulee schaaltjes. - Zet ze in een ovenschaal en vul deze met water (tot halverwege de schaaltjes).
Bak je crème brulee een half uurtje in de oven tot ze stevig zijn als een pudding.
Laat ze afkoelen op het aanrecht en strooi er voor het serveren een laagje over. - Gebruik een (crème brulee)brander) om de te karamelliseren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème Brulée450m
-
Recept
Driedubbele créme brulee46u40m
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Crème Brûlée met citroen41u
-
Recept
Creme brulee445m
-
Recept
Creme brulee43u
Variaties op Crème brulee
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brulée met perziken | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 169 kcal | 8% | 676 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |