Crème brûlée met appel en kaneel
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Brander
- Garde
- Koekenpan
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 140 graden.
Schep in een kom de appelblokjes om met 10 gram en de .
Breng in een steelpan de tegen de kook.
Klop ondertussen de en de resterende met een garde. - Neem de van het vuur en schenk al kloppend bij de .
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel de appelblokjes erover.
Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de appels.
Vul de ovenschaal met goed warm water (niet kokend!) in de ovenschaal tot maximaal halverwege de schaaltjes.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie.
Bak de appelcrèmes ca 1 uur in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. - Zet ze min 2 uur in de koelkast tot ze door en door koud worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker.
Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
Let op:
Door het vocht in de appels zal deze crème redelijk vloeibaar zijn.
Als je van een stevige crème brûlée houd, bak dan de appelblokjes in een koekenpan met een klontje roomboter zodat het vocht verdampt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 266 kcal | 13% | 1596 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 126 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |