Crème brûlée met blauwe bessen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Brander
- Garde
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 140 graden
Breng in een steelpan de tegen de kook. - Klop ondertussen met een garde de met de .
- Neem de van het vuur en schenk al kloppend bij de .
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en verdeel er de over. - Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de bessen.
- Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water.
- Dek de schaal losjes af met aluminumfolie.
Bak de bessencrèmes 50-55 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het warm water bad en laat ze afkoelen. - Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje , brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. - Serveer direct.
Suggesties:
Vervang de blauwe bessen door, aalbessen, bramen of bosaardbeien.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Blauwe bessen- mascarponetoetje420m
-
Recept
Asperge-ijs met blauwe bessen41u5m
-
Recept
Karnemelkpannenkoeken met blauwe bessen41u
-
Recept
Minicheesecake met gekaramelliseerde blauwe bessen41u15m
-
Recept
Creme brulee43u
-
Recept
Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien45u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 400 kcal | 20% | 1600 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 40 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |