Crème brûlée met boerenkwark
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Brander
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
Klop met een mixer de kwark met de , de en de glad.
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel het kwarkmengel over de schaaltjes.
Vul de ovenschaal met warm water (niet kokend) tot maximaal halverwege de schaaltjes. - Dek de schaal losjes af net een vel alauminiumfolie.
Bak de kwarkcrème 50-55 minuten in de voorverwarmde oven ca 50-55 minuten tot ze stevige voelen.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat afkoelen.
Zet min 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje . - Brand de met de brander tot een lichtbruin karamllaagje en serveer direct.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème brûlée met carambola41u30m
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
-
Recept
Advocaat-crème brûlée41u30m
-
Recept
Rijst créme brulee430m
-
Recept
Crème brûlée445m
-
Recept
Driedubbele créme brulee46u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 179 kcal | 8% | 716 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 26 g. | 29% | 104 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |