Crème Brûlée met citroen

Ingrediënten

+ -
print

3 eieren voor o.a.:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 140 graden C.
  2. Snijd het vanillestokje open.
  3. Als je dit gedaan hebt, kun je in een steelpannetje met een dikke bodem de met de en de helft van de met het vanillestokje aan de kook brengen.
  4. Let op!
  5. Blijf bij het pannetje.
  6. Wanneer het mengsel begint te koken, komt het omhoog.
  7. Het kan dus zonder jouw aandacht overkoken.
  8. Begint het te koken, dan moet je het vuur onder het pannetje uitzetten.
  9. Blijf dan roeren tot alle suiker is opgelost.
  10. Pak een ruime kom en klop hier de eidooiers met het en de rest van de suiker.
  11. Neem een paar lepels van het roommengsel en voeg die toe aan je ei/suiker-mengsel.
  12. Uiteindelijk moet je dit mengsel helemaal in het roommengsel gieten.
  13. Voeg nu de van de citroen toe.
  14. Neem vier kleine ovenschaaltjes en vul deze met de crème.
  15. Zet vervolgens de schaaltjes in een braadslee.
  16. Kook wat water op en vul de braadslee tot ongeveer 1/2 van de schaaltjes onder water staan.
  17. Zet de schaaltjes een uur in de oven en controleer af en toe of ze goed zijn.
  18. Hoe doe ik dat?
  19. Neem een theelepel en voel aan de zijkanten (dus niet in het midden!) of ze stevig zijn.
  20. Als dat het geval is, zijn ze gaar.
  21. Laat de crèmes afkoelen.
  22. Nu zijn we bij 't moment gekomen om de finishing touch te geven aan dit gerecht!
  23. Pak de en strooi op ieder schaaltje 2 theelepels suiker.
  24. Zet nu de schaaltjes onder de gril en wacht tot de suiker gecarameliseerd is.
  25. Pas ook hierbij op dat de suiker niet zwart wordt.
  26. Anders kun je de bakjes weggooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, eiwit, eierdooiers
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%752 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème Brûlée met citroen