Crème brûlée met frambozen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Brander
- Garde
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 140 graden.
Breng in een steelpan de tegen de kook. - Klop ondertussen met een garde de met de .
- Neem de van het vuur en schenk al kloppend bij de .
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel er de over. - Schenk het ei-roommengsel door de zeef bij de .
Vul de ovenschaal met warm niet kokend water tot maximaal halverwege de schaaltjes. - Dek de schaal los af met aluminumfolie
Bak de frambozencrèmes 50-55 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. - Zet ze min 2 uur in de koelkast om de schaaltjes door en door koud te laten worden
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje . - Brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
Serveer direct.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème brulée met frambozenspiesjes41u15m
-
Recept
Creme brulee43u
-
Recept
Crème brûlée455m
-
Recept
Creme brulée41u15m
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
-
Recept
Crème brûleé met kersen en rum450m
Variaties op Crème brûlée met frambozen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Crème brulée met frambozenspiesjes | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 402 kcal | 20% | 1608 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 40 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |