Crème brulée met frambozenspiesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd het in de lengte door en schraap het merg eruit.
- Breng de room, de en het vanillemerg aan de kook.
- Kluts de , de eidooiers en 60 gram door elkaar.
- Neem de pan van het vuur en roer er beetje bij beetje de hete room door het eiermengsel.
- Verdeel de room over 6 ovenvaste schaaltjes (ca. 150 mililiter) Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal.
- Vul de schaal met kokend water totdat de schaaltjes tot 2/3 onder water staan.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden C.
- gedurende 1 uur totdat de room gestold is.
- Laat de crème afkoelen.
- Bestrooi de schaaltjes vlak voor serveren elk met 1 theelepel .
- Zet de bakjes zo dicht mogelijk onder een hete grill totdat de gekaramelliseerd is.
- Maak de schoon en prik ze aan de satéprikkers.
- Serveer de crème brulée met de frambozenspiesjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème brûlée445m
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Crème brulée met perziken47u
-
Recept
Crème brulee410m
-
Recept
Creme bruleé41u
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 109 kcal | 5% | 654 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 60 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |