Crème brûlée met kersen en rum

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Brander
  • Garde
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden celsius.
    Breng in een steelpan de aan de kook.
    Klop ondertussen met de garde de met de .
  2. Neem de van het vuur en schenk al kloppend bij de .
    Voeg de toe.
    Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel er de over.
    Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de .
  3. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend!) water tot de helft van de schaaltjes.
  4. Dek de schaaltjes losjes af met een stuk aluminiumfolie.
    Bak de kersencrèmes 50-55 minuten in de voorverwarmde oven.
    Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat afkoelen.
  5. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.
    Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje .
  6. Brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
  7. Serveer direct.
25
25
25

Variaties op Crème brûlée met kersen en rum

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Crème brûlée met kersen en rum
VariatieAantalGang
Crème brûleé met kersen en rum1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
554 kcal
27%3324 kcal
Vetten
42 g.
60%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
14%78 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème brûlée met kersen en rum