Crème brulée met perziken
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd het in de lengte open en schraap het merg eruit.
- Breng het vanillemerg met de en de melk aan de kook.
- Splits de .
- Kluts de eidooiers en voeg ondertussen 2 eetlepels bruine toe.
- Voeg beetje bij beetje het hete slagroommengsel toe.
- Verdeel het geheel over 6 ovenvaste vormpjes (ca. 160 milliliter inhoud) Giet heet water in een groot bakblijk of in een grote ovenschaal.
- Zet de vormpjes in het water en laat de crème 30-40 minuten stollen in een voorverwarmde oven op 125 graden C.
- Laat de brulée goed afkoelen en zet hem minstens 6 uur koud weg.
- Laat ondertussen de uitlekken.
- Besprenkel de met de en laat intrekken.
- Bestrooi de crème brulée met 1 theelepel bruine per ovenschaaltje.
- Karamelliseer de door de toetjes 2-3 minuten onder de hete grill te zetten, op de bovenste rail van de oven.
- Garneer de toetjes met en serveer met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perziken in witte wijn425m
-
Recept
Créme brûlée met sinaasappel435m
-
Recept
Crème brûlée445m
-
Recept
Perziken met frambozensaus420m
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Crème brulee410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Crème brulée met perziken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 115 kcal | 5% | 690 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |