Crème brûlée met pure chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Brander
  • Garde
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden
    Breng in een steelpan de tegen de kook.
    Draai het vuur laag en los de chocolade al roerend op in de warme room en roer glad.
    Klop in een kom met een garde de met de .
  2. Schenk er al kloppend de hete chocoladeroom bij
    Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk er door een zeef de chocoladeroom in.
  3. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  4. Dek de schaal losjes af met een vel alauminiumfolie.
    Bak de chocoladecrèmes 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
    Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat afkoelen.
    Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.

    Suggestie:
    Voeg een klein scheutje cognac aan de chocladeroom toe.
    Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker.
  5. Brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
  6. Serveer direct
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
579 kcal
28%2316 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème brûlée met pure chocolade