Creme brulee
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Kerst
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 graden C.
- Klop de los met de , de , de en 75 gram van de .
- Schenk het mengsel in de bakjes.
- Zet de schaaltjes in een braadslee.
- Schenk kokend water in de braadslee tot een kwart onder de rand van de schaaltjes.
- Plaats de braadslee in het midden van de oven en laat het crème brûlée-mengsel stollen in 40 tot 50 minuten.
- Laat het afkoelen in de koelkast (minstens 3 uur).
- Strooi vlak voor het serveren de overige gelijkmatig over de bakjes en plaats ze 2 minuten onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer het direct.
Ook lekker om te maken
Variaties op Creme brulee
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Crème brûlée | 14 | Nagerechten |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 657 kcal | 32% | 2628 kcal |
Vetten | 48 g. | 68% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 33 g. | 36% | 132 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |