Crème caramel
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van Herman1954
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Vormpjes
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Vet 4 ovenvaste vormpjes (ca 150 ml)in.
Smelt voor de caramel 80 gr in een pan op middelhoog vuur. - Roer er af en toe doorheen.
Doe er wanneer de caramel goudbruin is, 1 el heet water en het citroensap bij. - Let op dat het niet spat.
- Breng onder voortdurend roeren aan de kook tot de caramel is opgelost.
Schenk de vloeibare caramel in vormpjes zodat de bodem goed bedekt is en laat afkoelen.
Meng het met de dooiers, de , de en 4 el
Zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet het mengsel in de vormpjes.
Schenk kokend water in de ovenschaal tot de vormpjes voor 2/3 in het water staan. - Bak ca 50 min in een voorverwarmde opven (electrisch 175 gr/ hetelucht 150 gr/ gas:
- stand 2) Laat ze afkoelen en zet vervolgens 2-3 uur afgedekt in de koelkast.
Maak de puddinkjes voor het serveren los door met een mes langs de randen van de vormpjes te gaan. - Stort ze op een dessertbord.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème caramel41u
-
Recept
Spaanse caramel custard41u40m
-
Recept
Caramel-mokkapudding46u25m
-
Recept
Caramel's41u15m
-
Recept
Crumble met abrikozen en caramel420m
-
Recept
Caramel pudding41u
Variaties op Crème caramel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Crème caramel | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 1260 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |