Crème caramel
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Bakfolie
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Smelt al roerende met een houten lepel, in een pan met een dikke bodem 115 gram met het en 2 eetlepels water tot het vocht verdampt en de lichtbruin begint te kleuren.
- Verdun deze caramel van het vuur af met 1 eetlepel heet water.
- Verdeel de caramel over 6 vuurvaste souffléschaaltjes van ca. 2,5 deciliter en laat het afkoelen.
- Snijd intussen het vanillstokje in de lengte open.
- Breng deze in de op een matig vuur langzaam aan de kook.
- Draai het vuur uit en laat de met het deksel op de pan ca. 20 minuten staan.
- Klop 2 en 4 eidooiers en 110 gram tot een crème.
- Haal het uit de , giet de nog warme , al roerend, langzaam bij de crème.
- Giet dit op de caramel.
- Zet de schaaltjes in een wijde ovenschaal of een hoge braadslede.
- Giet hierin zoveel kokendwater tot ca. 1 cm onder de rand van de schaaltjes.
- Bedek de schaaltjes met bakfolie.
- Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat de crème in 50 minuten stevig en gaar worden.
- Een erin gestoken satéprikker moet er droog uitkomen.
- Neem de schaaltjes uit het water en laat de crème goed afkoelen.
- Stort de crème caramel op de bordjes, zodat de caramel over de puddinkjes loopt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème caramel41u30m
-
Recept
Caramel-vanilleflan430m
-
Recept
Spaanse caramel custard41u40m
-
Recept
Caramel-mokkapudding46u25m
-
Recept
Caramel pudding41u
-
Recept
Crumble met abrikozen en caramel420m
Variaties op Crème caramel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Crème caramel | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 371 kcal | 18% | 1484 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 56 g. | 62% | 224 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |