Crême Catalana
- Herkomst Spanje
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Brander
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de in de lengte door.
- Doe de , , , het en de sinaasappelschil in een pan op een laag vuurtje en breng het mengsel tegen de kook aan.
- Zeef, zodat het , de en de sinaasappelschil er uit zijn en giet het over in een kom.
- Schraap de vanille uit de en doe dit in het mengsel.
- Voeg de toe en doe 1 voor 1 de eidooiers al roerend bij het mengsel.
- Doorroeren totdat de eigelen opgenomen zijn.
- Het mengsel in kleine kommetjes verdelen en 45 minuten tot 2 uur, in een voor verwarmde oven van 85 - 90 graden celsius zetten. (geen water, niet au bain marie enz., eigeel begint te stollen bij 82 graden Celcius)) De tijd is erg afhankelijk van de oven en van de begintemperatuur van het mengsel.
- Gewoon de bakjes even schudden om te zien of ze in het midden ook gestold zijn.
- Lukt altijd !!
- De crême catalana af laten koelen en onafgedekt in de koelkast koud laten worden. (voor een mooi vliesje) Presentatie:
- De crême catalana bestrooien met een laagje en met een hobbybrander of andere brander de laten caramelliseren.
- Niet te donker laten worden, de wordt dan erg bitter.
- Alleen het suikerlaagje moet smelten en de crême catalana moet koud blijven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crema Catalana met Licor 43415m
-
Recept
Crême Brulée410m
-
Recept
Creme brulee445m
-
Recept
Crème brûlée43u45m
-
Recept
Aardbeienspiesen met crema catalana430m
-
Recept
Crema catalana42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 247 kcal | 12% | 988 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |