Laat de 10 minuten staan (onder een deksel) alvorens het eruit te halen.
Klop de en de glad.
Giet de warme melk(4 deciliter) er al roerend in de massa.
Passeren door een zeef.
Giet een laagje karamel(1 stuk) in de beboterde vormpjes.
Vul de vormpjes met de crème en pocheer ze au bain marie in een matig warme oven tot ze gaar zijn.
Het testen van de gaarheid gebeurt met een naald of met de punt van een mes.
Als die schoon uit de crème komt is de crème gaar.
Laten afkoelen.
Bereiding van de karamel:
Verwarm de suiker(80 gram)(80 gram) in een passende pan.
Roer met een houten lepel tot de suiker(80 gram)(80 gram) is opgelost.
Laat de suiker(80 gram)(80 gram) licht bruin worden op een laag vuur.
De suiker(80 gram)(80 gram) karamelliseert nu.
Haal de pan van het vuur en blus de suiker(80 gram)(80 gram) met het water(0,5 deciliter).
Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete karamel(1 stuk) kunnen brandwonden veroorzaken!
Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook tot de inmiddels hard geworden karamel(1 stuk) erin oplost
Los de crèmevormpjes op een bord en giet de vloeibare karamel(1 stuk) er overheen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.