Crème orange

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was 3 zorgvuldig en schil er het oranje deel van de schil af.
  2. Verwarm de op een matig vuur met 2/3 deel van de sinaasappelschil tot tegen de kook aan, maar laat het vooral niet koken.
  3. Laat het in een afgesloten pan 20 minuten staan.
  4. Zeef de nog warme room en roer er de door.
  5. Klop 2 , 4 , 200 gram tot een dikke warme crème.
  6. Giet er al roerende de nog warme sinaasappel-room erbij.
  7. Vul hiermee 6 soufflépotjes van 1,5 deciliter en dek af met aluminiumfolie.
  8. Zet ze in een wijde ovenschaal of diepe braadslede.
  9. Giet hierin kokend water tot 1 cm onder de rand van de potjes.
  10. Zet de schaal met de soufflépotjes in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  11. Laat de crème in ca. 50 minuten gaar worden.
  12. Een erin gestoken satéprikker moet er droog uitkomen.
  13. Neem de potjes uit het water en laat de crème heel goed afkoelen.
  14. Roer intussen 1 deciliter , 50 gram , 100 gram en de rest van de sinaasappelschil.
  15. Kook dit ca. 3 minuten.
  16. Zeef het en roer er de crème (of andere chocoladelikeur) door.
  17. Giet de saus op de crème orange in de potjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
794 kcal
39%4764 kcal
Vetten
54 g.
77%324 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
41 g.
46%246 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème orange