Cumi cumi masak peteh (gestoofde inktvis)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
Bereidingswijze
- Pers de uit.
Maak de schoon en snij deze in stukken.
Voeg de limoensap toe aan de stukjes en laat het geheel 23 uur marineren.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in stukken.
Wrijf de , , tomaat en in een vijzel tot een mooie gladde kruidenpasta.
Voeg de asem toe aan het kruidenmengsel en wrijf het geheel nogmaals goed door.
Verhit een beetje olie en fruit de pasta tot het gaat geuren.
Doe de er bij en bak die even mee.
Voeg de hele rawits, , en erbij en stoof hierin de gaar.
Roer het limoensap er door en breng het geheel op smaak met en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cumi cumi santen (Inktvis in kokosmelk)445m
-
Recept
Cumi Balado Dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus)450m
-
Recept
Gulai cumi (gestoofde inktvis)41u
-
Recept
Sambal Goreng Udang Peteh 1425m
-
Recept
Long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus)440m
-
Recept
Cumi cabe serpih (gebakken inktvis in saus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 65 kcal | 3% | 260 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |