Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Kneus de .
Schil de en rasp deze fijn.
Pers de uit.
Snij de in ringen, bestrooi ze met en citroensap en zet ze 2 uur in de koelkast.
Wrijf de , , , , en fijn in een vijzel tot een pasta.
Bak de kruidenpasta met de djeruk purut in de tot het gaat geuren.
Droog de inktvisringen en bak ze in de pasta mee.
Voeg en toe.
Stoof de niet te lang, roer wat door de saus en proef of hij goed op smaak is.
De saus moet een licht zurige smaak hebben.
Strooi de ringetjes over het gerecht.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cumi Balado Dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus)450m
-
Recept
Gulai cumi (gestoofde inktvis)41u
-
Recept
Cumi cumi santen (Inktvis in kokosmelk)445m
-
Recept
Cumi cumi masak peteh (gestoofde inktvis)445m
-
Recept
Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus)445m
-
Recept
Ikan Panggang Dibumbui Dengan Manis Dan Assam (makreel in zoet zure saus)41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1077 kcal | 53% | 4308 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |