Maak de schoon en snij deze in dunne plakjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe(3 schijven) en kunyit(3 centimeter) en snij ze in kleine stukjes.
Maak de knoflook(5 tenen), lomboks(3)(2), rawits, djahe(3 schijven) en kunyit(3 centimeter) fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.
Pers de limoen(1 stuk) uit.
Maak de inktvis(600 gram) schoon, snij ze in stukken en laat ze marineren in limoensap en zout(0.5 theelepels) voor circa 20 min.
Snij de stervruchten in dunne plakjes.
Verhit in een wok de olie(3 eetlepels) en fruit hierin de sjalotten(4) en de lomboks(3)(2) aan.
Voeg dan de pasta toe en bak even door.
Voeg de inktvis(600 gram) en plakjes stervrucht toe en bak dit circa 5 minuten mee.
Voeg de santen(3 deciliter) toe en laat het geheel nog circa 5 minuten sudderen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Cumi cumi santen (Inktvis in kokosmelk) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Wanneer voeg je de inktvis toe?
Marian 25 februari 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.