Cupcakes met gekarameliseerde appeltjes en een topping van kaneelslagroom en speculoos
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van K1995
- Schrijf een review
Ingrediënten
printVoor de gekarameliseerde appels:
Voor de cake (gewone 4x4 cake):
Voor de topping:
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de appels en snij in kleine blokjes.
Laat de boter smelten op een laag vuurtje en voeg de suiker toe.
Voeg de appels en het saffraanpoeder toe en laat gedurende 10 minuten pruttelen op het vuur.
Laat afkoelen.
Maak ondertussen het cakebeslag:
mix eieren met suiker.
Smelt de boter en meng dit onder het eimengsel.
Zeef de bloem en spatel door het beslag.
Voeg de afgekoelde gekarameliseerde appels toe.
Vul bakvormpjes en zet gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Klop de slagroom met een beetje poedersuiker en kaneel naar eigen smaak tot het stijf is.
Als de cupcakes afgekoeld zijn maak je een mooie slagroom swirl en werk af met gemixte speculoos.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zelfrijzende bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 535 kcal | 26% | 3210 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 222 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 234 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 33 g. | 37% | 198 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |