Curry-Kokos risotto met kip en ananas
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van aanlilian
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de risotto zoals de bereidingswijze op het pak aangeeft.
- Dit is met de bouillon en blijven roeren!
- Kook het lekker gaar. (het mag ook met wijn of dergelijke worden klaargemaakt, maar dit natuurlijk naar persoonlijke wensen aan te passen).
- Snijd/plet of hak de knoflook en snijd de en bak dit licht aan alvorens de kipblokjes er aan toe te voegen.
- Strooi een paar theelepels van de currymix over de kip tijdens het roerbakken en laat de kip lekker gaar worden.
- Laat vervolgens de ananasstukjes even lekker meebakken.
- Daarna kan de erbij en laat dit lekker een kwartiertje een beetje inkoken/indikken.
- Proef of het mengsel al genoeg currysmaak heeft.
- Afhankelijk van de mix die u kunt vinden is het belangrijk om te proeven of de curry niet te zout of te scherp wordt van smaak, dus breng voorzichtig op smaak.
- Let dus op bij het aankopen van de currymix dat het een lekkere zoute en okergeel currymengsel is. (Met gewone kerrie kan het ook, maar dan moet u nog wat Aromat en eventueel peper en koriander toevoegen om het zoutere effect te krijgen.
- Het gerecht kan op voorhand gemaakt worden, want dan kunnen de smaken nog lekker even op elkaar inwerken.
- Strooi vlak voor het opdienen wat verse of gedroogde door het kip-curry Mengsel.
- Serveer dit op een kring of bol van de gegaarde risotto.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 347 kcal | 17% | 1388 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 16% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |