Curry-Kokos risotto met kip en ananas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak de risotto zoals de bereidingswijze op het pak aangeeft.
  2. Dit is met de bouillon en blijven roeren!
  3. Kook het lekker gaar. (het mag ook met wijn of dergelijke worden klaargemaakt, maar dit natuurlijk naar persoonlijke wensen aan te passen).
  4. Snijd/plet of hak de knoflook en snijd de en bak dit licht aan alvorens de kipblokjes er aan toe te voegen.
  5. Strooi een paar theelepels van de currymix over de kip tijdens het roerbakken en laat de kip lekker gaar worden.
  6. Laat vervolgens de ananasstukjes even lekker meebakken.
  7. Daarna kan de erbij en laat dit lekker een kwartiertje een beetje inkoken/indikken.
  8. Proef of het mengsel al genoeg currysmaak heeft.
  9. Afhankelijk van de mix die u kunt vinden is het belangrijk om te proeven of de curry niet te zout of te scherp wordt van smaak, dus breng voorzichtig op smaak.
  10. Let dus op bij het aankopen van de currymix dat het een lekkere zoute en okergeel currymengsel is. (Met gewone kerrie kan het ook, maar dan moet u nog wat Aromat en eventueel peper en koriander toevoegen om het zoutere effect te krijgen.
  11. Het gerecht kan op voorhand gemaakt worden, want dan kunnen de smaken nog lekker even op elkaar inwerken.
  12. Strooi vlak voor het opdienen wat verse of gedroogde door het kip-curry Mengsel.
  13. Serveer dit op een kring of bol van de gegaarde risotto.
  14. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
347 kcal
17%1388 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
16%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Curry-Kokos risotto met kip en ananas