Custardtaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe voor het deeg de en de suiker in een kom.
- Voeg de toe en wrijf het met je vingertoppen door het mengsel tot het op het broodkruim lijkt.
- Voeg het toe en meng alles tot een zacht deeg ontstaat.
- Wikkel het deeg in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is als de springvorm van 24 cm doorsnede.
- Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de overhangende randen af.
- Prik de hele bodem in met een vorm en zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Bekleed de bodem met bakpapier en leg de bakbonen erop.
- Bak de bodem 15 minuten in de oven, Verwijder het papier en de bonen en bak de bodem nog 15 minuten.
- Klop voor de vulling de , suiker, room, en door elkaar.
- Schenk de vulling op de gebakken bodem.
- Zet de taart weer in de oven en bak hem nog 25-30 minuten tot de vulling net stevig is.
Ook lekker om te maken
Variaties op Custardtaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Custardtaartje met aardbeien | 1 | Nagerechten |
Sinaasappel-custardtaart | 1 | Taart en gebak |
Gebrand custardtaartje | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Custardtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 227 kcal | 11% | 1816 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |