Dadar hati ajam (kippenlever met gekruid eimengsel)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de levertjes in tweeën.
Pel de en snijd ze heel fijn.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle reepjes.
Was de en snijd smalle ringen.
Verhit 1½ eetlepel in een wok en bak de kippenlevertjes lichtbruin.
Laat de sjalot, de prei en de meebakken en breng de vulling op smaak met en .
Laat hem zachtjes 5 minuten smoren.
Klop de ze los en met en op smaak brengen en
roer de erdoor.
Verhit 0,25 eetlepel in een koekenpan, giet 1/4 van de
eimassa erin.
Laat de omelet op een halfhoog vuur stollen.
Laat de omelet lichtbruin bakken.
Laat de omelet op een bord glijden, verdeel 1/4 van de vulling erover en sla hem dubbel.
Bak hem nog even aan beide kanten na.
Maak zo ook de andere 3 omeletjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam hati pedis (hete kippenlever)440m
-
Recept
Ajam Peteh (kippenmaagjes met petehbonen)41u
-
Recept
Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel)41u45m
-
Recept
Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart)445m
-
Recept
Ajam Peteh Ketjap440m
-
Recept
Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 293 kcal | 14% | 1172 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |