Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de bosuien schoon, was deze en snijd de in ringetjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Maal de kemirinoten fijn.
Was de en hak deze fijn.
Verhit 2 eetlepels in een wok en fruit de sjalot en de knoflook 5 minuten.
Voeg de sambal, laos(1 schijfje), kemirienoten, ketumbar(0.5 theelepels) en djinten(0.25 theelepels) toe en roerbak nog 5 minuten.
Roerbak het gehakt gaar in de uienmassa en breng het op smaak met zout(1 theelepel)(1 stuk).
Breek de eieren(4) in een kom en klop ze los met peper(0.5 theelepels) en zout(1 theelepel)(1 stuk) naar smaak.
Verhit een halve eetlepel olie(2 eetlepels)(1 eetlepel) in een koekenpan, giet de helft van de ei massa erin en laat deze op halfhoog vuur stollen.
Schuif het gestolde ei met een vork naar het midden en beweeg de pan zodat het nog vloeibare ei zich over de bodem uitspreidt.
Bak de omelet lichtbruin en verdeel de helft van het gehaktmengsel erover.
Vouw de omelet dubbel en bak hem nog kort aan beide kanten.
Laat de omelet op een bord glijden.
Bak op dezelfde manier een omelet van de resterende ingrediënten.
Bestrooi de omeletten met de bosui ringetjes en serveer.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, olie, sambal oelek
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.