Dadeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 180 graden C.
  2. Ontpit de en hak ze zeer fijn.
  3. Vermeng de eigelen, de , de gehakte en het met elkaar.
  4. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep dat voorzichtig door het dadelmengsel.
  5. Schep er op het laatst de doorheen.
  6. Vet een lage bakvorm in met de .
  7. Doe er het dadelmengsel in en laat de dadeltaart ongeveer 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
  9. Serveer de taart b.v.
  10. met een bol vanilleijs er bij.
25
25
25

Variaties op Dadeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Dadeltaart
VariatieAantalGang
Dadeltaart3Taart en gebak
Zorlaks dadeltaart zonder oven1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Dadeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb de boter aan het eiggeel/amandel mengsel. Alleen zou ik aanraden om de boter eerst te smelten, omdat je anders een compact deeg krijgt waar je dan het eiwit door moet mengen en dat kost veel va... Lees reactie
EFWAH 6 oktober 2013
Er wordt over 40 gr. roomboter geschreeven maar die vind ik in de bereiding nergens terug wat nu? Voor het invetten van de bakvorm is dit volgens mij niet nodig, zeker geen 40 gr. Ik ben banketbakker ... Lees reactie
Willem Dingemans 16 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
321 kcal
16%1284 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
35 g.
39%140 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dadeltaart