Dadeltaart
- Herkomst Marokko
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van amber
- 2 reviews
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 180 graden C.
- Ontpit de en hak ze zeer fijn.
- Vermeng de eigelen, de , de gehakte en het met elkaar.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en schep dat voorzichtig door het dadelmengsel.
- Schep er op het laatst de doorheen.
- Vet een lage bakvorm in met de .
- Doe er het dadelmengsel in en laat de dadeltaart ongeveer 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
- Serveer de taart b.v.
- met een bol vanilleijs er bij.
Variaties op Dadeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Dadeltaart | 3 | Taart en gebak |
Zorlaks dadeltaart zonder oven | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Dadeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 321 kcal | 16% | 1284 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 35 g. | 39% | 140 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |