Daging petjel (gebakken runderlappen met kokos)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de wortel schoon en rasp deze op een grove rasp.
Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon een snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Rasp de klapper fijn.
Snij de vlees in stukken.
Het vlees licht zouten en bakken in een wok met goed hete olie tot deze licht bruin wordt.
Wrijf de , , knoflook, , , , , dikke , tot een gladde massa.
Verhit wat olie in de wok en bak het kruiden mengsel licht aan.
Voeg de toe en laat het geheel nog even goed door bakken .
Voeg de geraspte klapper toe.
Voeg het vlees toe aan het kruiden mengsel en verwarm het geheel goed door.
En laat het stoven tot het vlees gaar is.
Serveer het geheel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
-
Recept
Petjel Godok (gekruide rundvlees met kokos)41u45m
-
Recept
Daging madura (gestoofde runderlappen in knoflook)43u
-
Recept
Dendeng agee (gemarineerde runderlappen in kruidige kokos)43u
-
Recept
Daging sapi merica hitam (gestoofd runderlappen in een pepersaus)43u
-
Recept
Daging tomat (gestoofde runderlappen in tomatensaus)43u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 923 kcal | 46% | 3692 kcal |
Vetten | 67 g. | 95% | 268 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |