Daging Sapi Kelapa Dengan Kacang (Rundvlees in kokossaus met bonen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij het vlees in blokjes.
Maak de bruine schoon en kook deze tot ze beet gaar zijn.
Maak de serehstengels schoon en kneus deze met de achterzijde van een mes.
Schil de en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in stukjes.
Schil de en djahé en rasp deze fijn.
Wrijf in een vijzel de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een homogene kruidenpasta.
Verhit wat in een wok en bak hierin de kruidenpasta licht aan tot deze begint te kleuren.
Voeg nu de vlees blokjes toe en bak deze licht bruin.
Voeg de , sereh, asempasta, en daun toe
Voeg de en het kokoswater toe en breng het al roerend aan de kook.
Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Neem het vlees uit de pan en laat de saus inkoken.
Verwijder de daun en bladeren.
Voeg dan het vlees weer toe samen met de bruine .
Verwarm het geheel zachtjes.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Serveer het geheel warm en met witte rijst.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kari daging (rundvlees in kokosmelksaus)42u40m
-
Recept
Daging Rawon (Gekruid rundvlees met keluwaknoten)445m
-
Recept
Daging madura (gestoofde runderlappen in knoflook)43u
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
-
Recept
Daging klapper (gestoofd rundvlees met kokos)43u
-
Recept
Karsigu (geitenvlees in kokossaus)41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 561 kcal | 28% | 2244 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |