Daging sapi merica hitam (gestoofd runderlappen in een pepersaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Rooster de en maal deze grof in de vijzel.
Maak de schoon en snipper deze grof.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in reepjes.
Maak de schoon en snij deze in stukjes.
Snij het vlees in blokjes.
Bak het vlees in de totdat het bruin is.
Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar.
Voeg de saus toe evenals de , , en zwarte .
Zet het vuur laag en laat het geheel sudderen voor ca. 3 uur totdat het vlees gaar is.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Roerbak de en in een aparte pan.
Wanneer het gerecht bijna klaar is nog even op smaak brengen met en en voeg de en toe.
En verwijder de blaadjes.
Nog een paar minuten door laten sudderen en dan serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging smoor (gestoofd rundvlees met een kruidensausje)43u
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
-
Recept
Daging tomat (gestoofde runderlappen in tomatensaus)43u
-
Recept
Daging Brambang (nat gestoofd rundvlees)42u40m
-
Recept
Daging petjel (gebakken runderlappen met kokos)44u
-
Recept
Daging madura (gestoofde runderlappen in knoflook)43u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 528 kcal | 26% | 2112 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |