Noedelaus:
Meng alles, proef en voeg desgewenst extra hoeveelheden van de ingrediënten toe.
Meng de saus met de gekookte noedels, juist voldoende voor een dunne "coating" ervan.
Voeg zo nodig wat water toe indien het te droog blijkt.
Vleessaus:
Roerbak het vlees totdat het gaar en bruin is.
Haal het uit de pan of schuif het opzij.
Roerbak , , en Sichuanpepers.
Meng daarna met het gehakt.
Voeg de rijstwijn(2 eetlepels) toe, wacht enkele seconden en voeg dan de chilibonensaus toe (ik maak een kuiltje zodat de saus even op de bodem van de pan kan bakken).
Roerbak het gekruide gehakt gedurende 30 seconde en voeg voldoende bouillon(1 stuk) of water toe zodat het gehakt juist onder staat.
Laat het ten minste 30 min. (bij voorkeur langer) sudderen.
Breng zo nodig op smaak met sojassaus of zout.
Dik de saus zo nodig in door een papje van koud water en maïzena (ik deed dat niet omdat ik de boel met de noedels wilde mengen).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
bouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Dan dan noodles / noedels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Hé, daar is iets niet goed gegaan..... 30 min. (of langer).....
21 augustus 2011
Lijkt me erg lekker maar hoe lang moet het nu sudderen?
16 augustus 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.