Daube
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van eds
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in dobbelstenen van 4 centimeter, het spek in fijne reepjes en kneus de en de .
- Vermeng in een grote kom het rundvlees, de , de , de Provençaalse , , , en azijn en laat overnachten in de koelkast.
- Smelt op klein vuurtje in de het vet van het af tot licht krokant.
- Verwijder het vlees uit de marinade, dep droog met keukenpapier en bestuif met .
- Neem de wortel en uit de marinade en houd apart.
- Zeef de marinade door een vergiet boven een kom en bewaar het vocht.
- Verwijder het gebakken spek op keukenpapier en bak in het bekomen spekvet het vlees mooi af op matig vuur.
- Neem het rundvlees uit de pan en fruit nu de en de schijfjes wortel in 10 minuten licht bruin.
- Voeg de gezeefde marinade, de uit de knijper, de , mandarijntjesschil en het vlees er bij, breng aan de kook en laat dan 4 uur op een laag vuurtje sudderen.
- Dan met peper en naar smaak en eventueel de fijngehakte peterselie er onder roeren.
- Mandarijntjesschil verwijderen en de daube opdienen met gekookt in de schil en dan gepeld.
- De krielaardappelen in een bord leggen en overgieten met het stoofpotje.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 832 kcal | 41% | 3328 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 146 g. | 56% | 584 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |