De lekkerste speculaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Sinterklaas
- Bereiden
- Kookboek van hela
- 1 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd 140 gram af, verpak het in aluminiumfolie en leg het een uurtje in het vriesvak van de koelkast.
- Als het keihard is, ga dan verder met het bereiden van het speculaasdeeg.
- Doe daartoe in een beslagkom:
- het , de suiker, het , de kruiden, het
en meng alles goed door elkaar. - Maak gebruik van een rasp om de harde koude boter in de kom te doen.
- Niet alles er ineens in raspen, maar in porties erdoor mengen met een vork.
- Smelt dan 15 gram en twee koffielepel au bain Marie in 3 eetlepels verse .
- Giet de chocoladeroom in de kom en roer met de vork alles goed dooreen, tot het begint te klonteren.
- Ga dan het koude mengsel kneden tot een deeg.
- Doe dat snel, opdat de boterstukjes als eilandjes in het deeg blijhven liggen.
- Als het deeg gaat aanhangen, maak er dan een bal van, gewikkeld in aluminiumfolie en leg die een kwartier op het aanrecht.
- Leg het deeg vooral niet in de koelkast, want dan kun je het voorlopig niet goed uitrollen en bovendien trekken de specerijen dan minder goed in de rest van het deeg.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een plak met een dikte van ca. 1 cm.
- Leg de plak m.b.v.
- de deegroller op het bakpapier en versier hem met de garneeramandelen.
- Smeer hem in met een mengsel van 1 koffielepel , 1 eetlepel verse en wat eigeel tot er een mooie glans ontstaat.
- Gebruik daarvoor een kwastje.
- Zet de bakplaat in het midden van de warme oven en bak de in ca. 25 minuten gaar.
- Let er op, dat halverwege de baktijd de plak opzwelt tot een soort gevulde koek, maar later neemt hij weer de vlakke vorm aan.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel en speculaas
- donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- roomboter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel en amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
De lekkerste speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 309 kcal | 15% | 1854 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 26% | 30 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 9% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 19% | 6 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 18 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |