Deense puddingtaartjes
- Herkomst Denemarken
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Roer 100 milliliter en het puddingpoeder doorelkaar.
- Breng 300 milliliter aan de kook.
- Roer het puddingpoedermengsel er doorheen.
- Laat het alroerend ca. 1 minuut koken.
- Giet de pudding in een kom, bestrooi met en dek af met vershoudfolie (om een vel te voorkomen).
- Laat de pudding ca. 20 minuten afkoelen.
Bekleed een bakblik met bakpapier. - Laat 1 rol ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen.
- Rol het uit en halveer in de lengte.
- Snijd elk plak in 3 gelijke stukken en leg ze op het bakblik.
Splits het . - Klop het eiwit los.
- Bestrijk de hoeken van de bladerdeegvierkantjes met het eiwit.
- Klap de hoeken naar het midden en druk ze een beetje aan.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. - Klop de pudding met een garde door.
- Verdeel de pudding over de bladerdeegbakjes, leg aan beide kanten van de pudding 1 theelepel .
- Roer de eidooier en de door elkaar.
- Bestrijk met de helft van het mengsel het .
- Bak de taartjes ca. 20 minuten in de oven.
Verwerk de tweede rol op dezelfde manier maar gebruik dan de . - Laat alles afkoelen en decoreer met een paar uitgelekte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 64 kcal | 3% | 768 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |