Dikke koek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van kaaskast
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Bodem en binnenwand van juspan met de boter insmeren.
- Alle ingrediënten (behoudens dus de boter) in een beslagkom tot een homogene massa kneden en in de juspan doen (licht aandrukken).
- Op laag vuur een half uurtje laten opkomen en, indien goed gerezen, nog een kwartier of wat langer op middelhoog vuur afgaren.
- Niet te hoog vuur, want de koek verbrandt snel:
- reden waarom ik later dan ook een vuurvaste glazen schaal ben gaan gebruiken.
- Indien gaar (breinaald-truuk), pan of schaal omkeren boven een platte vuurvaste schotel en de Dikke koek "op z'n kop" nog een kwartiertje in de oven laten nagaren.
- Met een kartelmes de Dikke koek halveren en uit de halve manen 2-cm-dikke plakken snijden.
- Lauw-warm serveren, bijvoorbeeld met en bruine .
- Ouderwets lekker en ongezond.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 995 kcal | 49% | 3980 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 192 g. | 74% | 768 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |