Dikke lende omrolt met parmaham
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Garde
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Meng het , , en goed met elkaar.
Snijd de dikke lende in 4 gelijke stukken.
Dikke lende droogdeppen en met het kruidenmengsel bestrooien.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees op hoog vuur ca. 30 seconde per kant bruinbakken.
Op snijplank laten afkoelen.
In achtergebleven bakvet 1 eetlepel smelten.
Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot de helft laten inkoken.
Pittig op smaak brengen met en .
Om elk biefstukje 2 plakken wikkelen en naden aandrukken.
Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
Ook jus in koelkast zetten.
Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
Vlees in 6-8 minuten in oven rosé bakken.
Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetlepel erdoor kloppen.
Dikke lende over de warme borden verdelen en jus over vlees scheppen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 156 kcal | 7% | 624 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |