Dikke speculaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Speculaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van samjuul
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe het in een ruime kom, doe de boter erbij en snijd de boter met twee messen in kleine stukken.
- Voeg de suiker en kruiden toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal.
- Dek het deeg af met plastic en laat deze een tijdje (een nacht zegt Johannes) in de koelkast rusten.
- Rol dan het speculaas uit (tot ca 7 mm dikte) en leg deze op een ingevette bakplaat of bakpapier.
- Bak de speculaas in een matig hete oven (180 graden C.) tot de speculaas klaar is (15 à 20 min - let op:
- de speculaas is dan nog zacht en wordt pas tijdens het afkoelen hard).
- Laat de speculaas afkoelen en breek in grote brokken.
- TiP:
- Voor een mooie glimmende voorkant, klop je een ei los en bestrijk je daarmee het deeg (niet alles gebruiken!).
- Strooi er voor amandelspeculaas wat geschaafde of garneeramendelen over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Speculaas cake met amandelen41u
-
Recept
Speculaas ( zacht) van Lody430m
-
Recept
Gevulde speculaas41u30m
-
Recept
Speculaas (oud hollands recept)41u15m
-
Recept
Dikke koek41u
-
Recept
Gevuld speculaas430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zelfrijzende bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 583 kcal | 29% | 2332 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 4 g. |
Koolhydraten | 76 g. | 29% | 304 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |