Diplomatenpudding

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Uit de biscuitbodem(s) 2 cirkels ter grootte van de vorm snijden.
  2. De rest in stukjes snijden.
  3. Een ronde puddingvorm invetten en er 1 biscuitbodem in leggen.
  4. De ontpitten en de helft van de in de vorm doen.
  5. De splitsen en de eierdooiers met de tot schuim roeren.
  6. De , en door de eierdooiers roeren.
  7. De eiwitten stijfkloppen en door het eierdooiermengsel scheppen.
  8. De stukjes biscuitbodem er ook doorheen roeren.
  9. De helft van deze massa over de scheppen, daarna volgt weer een laag .
  10. Afsluiten met een laag eiermassa.
  11. Afdekken met de 2e biscuitbodem.
  12. Besprenkel de bodem met een beetje kersensap.
  13. De puddingvorm afsluiten en de pudding au-bain-marie in de oven in 25 minuten laten stollen.
  14. De pudding storten, garneren met kersen en chocoladesaus.

    Saus:
    Maïzena, cacao, kaneel, suiker en een beetje melk door elkaar roeren.
  15. De rest van de aan de kook brengen en het maïzenamengsel erdoor roeren en 1 minuut laten koken.
  16. Het stijfkloppen met en door de cacaocrème roeren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%576 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Diplomatenpudding