Dolmadakia (gevulde wijnbladeren)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De wijnbladeren voorzichtig afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
    De uien pellen en fijn snipperen.
    De uiensnippers met het gehakt vermengen.
    De ca. 5 minuten koken en laten uitlekken.
  2. De met het vlees vermengen.
    Munt, en toevoegen en alles goed kneden.
    Met , en opbrengen en wat erdoor kneden.
    Op ieder wijnblad 1 eetlepel vulling leggen, het blad oprollen en met dun keukentouw vastbinden.
    Bedek een schaal net de overige wijnbladen en leg de rolletjes er laag om laag in.
    Zoveel bouillon erbij gieten dat de rolletjes net bedekt zijn.
    Met citroensap besprenkelen.
  3. Het deksel op de schaal doen.
    Alles ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen en in de schaal laten afkoelen, eruit halen en opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Dolmadakia (gevulde wijnbladeren) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk die dolmadakia's, maar ik koop ze bij de xenos in blik, goedkoop! Maar zal recept eens proberen.
Claudia Smeets 3 september 2012
Ik vind de recepten erg leuk en lekker en niet moeilijk.
gerda 3 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
302 kcal
15%1208 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dolmadakia (gevulde wijnbladeren)