Donkere en lichte schuimpjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Neem twee kommen en doe in elk twee .
  3. Klop het eiwit met een staafmixer of een foodprocessor 1 minuut op middelhoge snelheid.
  4. Verhoog de snelheid zodra het wit schuimig wordt en in volume toeneemt.
  5. Ga door met kloppen tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan.

    Schep er in de ene schaal de erbij, dit al kloppend, telkens met een lepel tegelijk, en klop 20 tot 30 seconden voor de volgende lepel suiker.
  6. Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen.
  7. Het wit moet acht keer zijn oorspronkelijke volume hebben en moet glad en glanzend zijn.
  8. Voel het schuim even met een vinger als het korrelig is, moet je nog even doorkloppen.
  9. Doe in de andere schaal met eiwit de en doe het zelfde als hierboven.
  10. De meringue is klaar om de oven in te gaan als het eiwitschuim blijft hangen aan een omgekeerde lepel zonder er vanaf te vallen en de gardesporen in het mengsel keurig hun vorm behouden.

    Schep 12 meringues van ongeveer 6 cm doorsnee de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm hem tot mooie wolkjes.
  11. Bak de meringues in de oven tot ze droog aanvoelen (ongeveer 1 uur).
  12. De schuimpjes mogen niet kleuren.
  13. Laat de meringues volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
69 kcal
3%828 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Donkere en lichte schuimpjes