Doperwtjescrémesoep met groenten en gamba's
- Herkomst Italie
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd het lente in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje olie, met 1 takje en 1 blaadje .
- Voeg de toe en bak ze een paar minuten mee.
- Schenk er ongeveer een halve liter bouillon op en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 25 minuten koken.
- Snijd ondertussen de (alleen de schil), de en de in reepjes, de in plakjes en bak het geheel op hoog vuur in een koekenpan in een scheutje olie.
- Voeg na 4 minuten de in stukjes gesneden gepelde 's, en peper toe en draai het vuur na 2 minuten uit.
- Houd de zo verkregen garnering warm.
- Verwijder de en de , wanneer de soep klaar is en pureer de soep.
- Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en de 's.
- Maak af met peper uit de molen en een scheutje .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 187 kcal | 9% | 748 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |