Bestrooi ze met fijngesneden en besprenkel ze met 8 eetlepels citroen(12 eetlepels) of olijfolie.
Draai er wat vers gemalen peper over.
Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren.
Doe de visbouillon(2 deciliter) in een pan en laat ze inkoken tot 1 deciliterl.
Voeg de room(2 deciliter) met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten(4) toe.
Laat dit 30 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.
Wrijf de saus door de zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes(5 gram)(10 gram) toe.
Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes(5 gram)(10 gram) en bestrooi ze met weinig zeezout.
Bak de dorade filets in een hete grillpan (zonder olijfolie alleen de vis bestrijken met wat olijfolie) of koekenpan (met olijfolie) 1 minuut op de viskant en daarna 3 minuten op de huidzijde.
Lekker met risotto en bijvoorbeeld geroosterde aubergines.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
Koemelk
visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
Lactose
room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
Vis
visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.