Draadjesvlees
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van elisedouma
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Bestrooi de runderlapen aan beide kanten met .
- Smelt de in een grote braadpan en schroei op middelhoog vuur het vlees goed dicht aan beide kanten.
- Haal het vlees daarna even uit de pan en fruit de , liefst in grove stukken, in de jus.
- Voeg de bouillon toe (als er stukjes vlees bij zitten, verwijder die dan) Voeg de gepelde en de toe en roer dit geheel voorzichtig op hoog vuur door elkaar.
- Na een minuut of twee het vuur weer middelhoog zetten en het vlees voorzichtig terug in de pan doen.
- Zorg dat het vlees onder blijft.
- Als dit niet zo is voeg dan heet (!) water toe totdat het vlees is ondergedompeld.
- Snijd de peperkoek in stukjes en voeg het samen met alle overige kruiden toe.
- Als laatste de (ook een scheut rode wijn erbij doet geen kwaad) en laat het op een zeer laag vuur minimaal 4 uur pruttelen met deksel op pan.
- Af en toe vlees omdraaien of onderdompelen.
- Tip:
- Laat het vlees na de bereidingstijd afkoelen en een nacht goed op smaak komen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Draadjesvlees
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Draadjesvlees met cranberrycompote | 2 | Vlees |
Draadjesvlees | 2 | Vlees |
Draadjesvlees in rose bier | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Draadjesvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 648 kcal | 32% | 2592 kcal |
Vetten | 55 g. | 78% | 220 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |