Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Druivensap recept
Druivensap recept

Druivensap


Ingrediënten


25

Bereidingswijze


Gebruik druiven die niet te rijp zijn. Zelf heb ik druiven gebruikt die half augustus geplukt zijn uit noodzaak. De druiven hingen bij mijn zoon onder de terrasoverkapping en trokken zoveel wespen aan dat het er niet meer aangenaam zitten was. De druiven zijn daarom ca. 2 maanden te vroeg geplukt. Ze bevatten dus nog weinig suiker, maar zijn wel al mooi gekleurd. Ris de druiven van de trossen en doe ze in een grote ketel. Voeg het appelsap toe zodat er een bodempje vloeistof in de ketel staat om aanbranden te voorkomen. Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan. Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel. Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zon 20 minuutjes sudderen. Pas op dat de zaak niet overkookt. Haal zonodig het deksel van de ketel. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm. Giet alles door een fijnmazig zeef en laat n half uurtje uitlekken. Voeg de suiker of zoetstof toe en roer goed door zodat de suiker geheel is opgelost. Zonodig het sap weer een beetje verwarmen maar beslist niet koken. Giet het sap in kraakheldere glazen flessen. Schroef de dop erop en voorzie de flessen van etiketjes met naam en datum. Bewaar ze in de ijskast maximaal 2 maanden. Omdat er geen conserveringsmiddel is toegevoegd moet een fles na opening in maximaal 1 week worden geledigd. Bewaar ook de geopende fles steeds in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit druivensap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Druivensap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • September/oktober 2016 Ik had mijn druiven in de kas en heb wel appelsap toegevoegd zoals in het recept staat maar geen suiker. De druiven waren al rijp en gaven zelf een heerlijk zoete smaak. Bij a... Lees reactie
    Marijke van Akker gaf dit recept op 10 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • Geweldig goed recept. Dankjewel.
    Carla gaf dit recept op 3 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Geweldig recept. Heerlijk sap! Ik doe er wel iets minder suiker in.
    Mandagan gaf dit recept op 24 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Hallo Luca, wij hebben al een fles vol en het is overheerlijk. Groetjes van Antonia.
    Bezoeker gaf dit recept op 12 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven