Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Huisgemaakte advocaat recept
Huisgemaakte advocaat recept

Huisgemaakte advocaat


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


In een vuurvaste kom of in een pan 8 eigelen opkloppen met de suiker en het merg van 1 vanillestokje.
Kook een laagje water in een wat grotere pan en zet het andere pannetje hierboven op. Probeer ervoor te zorgen dat het water de andere pan of kom niet raakt. Houd de pan op hoog vuur en blijf goed roeren en voeg geleidelijk de brandenwijn toe. De advocaat is klaar als deze gaat koken en een wat dikkere substantie wordt. Als je zeker wil weten dat de advocaat niet zal schiften mag het eimengsel niet boven de 85 graden komen. Als de dikte juist is mag de kom in een grote kom met ijswater worden gezet zodat het advocaatmengsel niet verder kookt. Laat het goed afkoelen in de koelkast en serveer met een toefje slagroom.

Suggestie:
In plaats van brandenwijn kun je ook voor een andere drank met een hoog alcoholpercentage kiezen.

Allergenen Informatie

Voor dit huisgemaakte advocaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Huisgemaakte advocaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Lekker was het maar toch miste ik iets.
  Noel gaf dit recept op 27 november 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven